Informasjonskapsler på våre nettsider

Informasjonskapsler (cookies) er en liten tekstfil som lagres på datamaskinen for å huske din aktivitet på den bestemte nettsiden. Dette kan være hvilke sider du har besøkt, og eventuell informasjon du legger inn. Nettbutikker bruker for eksempel informasjonskapsler for å lagre varer du legger i handlekurven, slik at du kan gå tilbake og se på flere produkter uten å miste de du allerede har valgt. 

Selskap og Serveringsgruppen bruker informasjonskapsler til å forenkle bruken av våre tjenester, men også for å måle trafikken og samle statistikk på våre nettsider slik at vi hele tiden kan forbedre kvaliteten. 

Vi bruker også enkelte lokalt lagrede data fra tredjeparter for å måle og analysere trafikk på våre nettsider. Når vi bruker informasjonskapsler til disse formålene, kan vi samtidig danne oss et bilde av hvem våre besøkere er, og bruke denne kunnskapen til markedsføringsformål slik at du skal få en så optimal opplevelse som mulig av våre nettsider. 

Det er viktig å vite at ingen av informasjonskapslene vi bruker kan knyttes direkte til deg. De blir kun brukt til statistikk og analyse. 

Noen informasjonskapsler er nødvendige

Enkelte av informasjonskapslene som lagres lokalt på din maskin er helt nødvendige for at sidene våre skal kunne fungere optimalt. Det dreier seg for eksempel om nettleseren du bruker og hvilke innstillinger du har på din maskin. På den måten vil du enkelt kunne navigere mellom undersidene på nettstedet du besøker, og sidene vil lastes inn raskere. 

Statistikk og analyse

Vi benytter oss av forskjellige måleverktøy for å danne et bilde av hvor mange besøkere vi har og hvem de er. De statistiske dataene vi får fra disse verktøyene analyseres for å optimere sidene våre, slik at du som bruker skal få den best mulige opplevelsen. Vi måler blant annet hvilke sider du er innom og hvor lenge du er på sidene. Dette er verdifull informasjon for oss, slik at vi kan tilpasse og forbedre sidene etter behov.

Annonsering

Vi bruker informasjonskapsler i våre annonser på eksterne nettsider. Dette gjør vi for å kunne måle hvilke sider du kom fra før du besøkte vårt nettsted. Denne informasjonen bruker vi til å kartlegge hvor vi kan annonsere i fremtiden. 

Kan jeg skru av informasjonskapslene?

Dersom du ikke ønsker at vi lagrer informasjonskapsler på din maskin, kan du skru av dette i din nettlesers innstillinger. Vi gjør oppmerksom på at nettsidene våre da kan miste en del funksjoner. 

 

Kontaktinformasjon Selskap og Serveringsgruppen

Selskap og Serveringsgruppen AS
Postboks 2337 Solli Plass
0201 Oslo
personvern@selskap-servering.no
Organisasjonsnummer: 996 413 438

 

Sist oppdatert 06.07.2018